05
02.2014

Погром в парка на Раковски

D40
Пълен погром свариха в новия парк в Раковски служители на общината вчера. Мястото за отдих, което е изградено по проект осъмнало с разбито елтабло, изтръгнати детска пързалка и кошчета за боклук. Счупена е част от оградната мрежа, която пази малчуганите по време на игра. Въпреки наличието на камери в парка, вандалите в него вилнели необезпокоявани. Те първо прекъснал елзахранването на записващите устройства и осветлението. Според служители на общината това не е първият удар в парка. От седмица той осъмва с нещо изпочупено. Най-опасното е, че болтовете на катерушките са развинтени. Много от тях висят във въздуха и крият риск за малчуганите, разказаха жители на града. Паркът няма жива охрана, разчита се на видеокамери и патрулите на полицията. Вчера мястото е било посетено от служители на реда. Извършителите се издирват. Служители на общината предприеха вчера светкавично мерки. Те изпратиха работници, които да обезопасят катерушките и подменят кошчетата за смет. На елтаблото беше монтиран и СОТ. Не знам как да определя тези действия. Нищо не липсва от парка, само дето редовно се руши в него. Не знам чие дело е -на наркомани ли, на какви ли? Само знам, че е жива подигравка с усилията ни да направим нещо красиво и жалко за вложените средства, коментира Божидар Стрехин.

Източник: http://www.marica.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-news199478.html
Коментари: 2
28
01.2014

Домовчийски може да доиграе сезона в Раковски

binin
Източник: в. "7 дни спорт"

Идеята на ръководството на Ботев е 27-годишният нападател да бъде преотстъпен във втородивизионния тим до лятото, за да помогне на отбора и да навлезе в оптимална форма, след което евентуално да се завърне при пловдивчани.

Домовчийски е родом от Раковски, но не ясно дали ще приеме бъдещото предложение на ръководството на Ботев да рита в родната "Б" група. В началото на зимната подготовка треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов обяви, че няма да разчита на Домовчийски занапред.

Впоследствие едва вечерта преди заминаването на отбора за Кипър съобщиха на Домовчийски, че отпада от групата за Ларнака. След това Домовчийски започна да изпълнява трудовоправните си задължения, тренирайки двуразово на базата в Коматево под ръководството на кондиционния специалист Светослав Гърков.

Възможно е, ако нападателят откаже да отиде в Раковски, да се премине към сериозни разговори за прекратяване на договора му с Ботев (Пд) по взаимно съгласие, а съществуват и малки шансове да му бъде предложено да отиде под наем в Черноморец.

Коментари: 0
28
01.2014

Рекорден брой бебета са се родили през 2013-а в Белозем

binin
© Plovdiv24.bg

Рекорден брой бебета са се родили през 2013 година в селото на щъркелите Белозем, община Раковски. Това каза кметът на Белозем Иван Тачев. Родили са се 54 бебета, каза Тачев. Починалите през изтеклата година са 58, друга година те са били между 70 и 100 души. Последният бум на новородените в селото е бил през 2002 година, когато ражданията са били 64, каза кметът.

"Това показва, че Белозем е едно добро място за живеене", твърди Иван Тачев.

Като доказателство за това е и рекордният брой на щъркелите, които са гнездили през изтеклата година в селото - общо 35 двойки. Щъркелите са най-големите индикатори за чиста природа, според кмета. Жителите на селото са близо 4700 души, като много рядко местните хора мигрират. Белозем е харесвано село за живеене, тъй като е стратегическо мястото му.

През селото минава и АМ "Тракия", и жп линия. За да стигнеш до областния град, ти е нужно не повече от половин час. В селото е намерил добър микроклимат и бизнесът, облекчени са административните услуги. Така безработицата е сведена до минимум.

"Безработен е само този, който не иска да работи. Читавите хора се реализират", твърди кметът.

На територията на селото има немска фирма за автомобилостроене, белгийска фабрика от шивашката индустрия, има фуражен завод, мелница, пакетажен цех, там се намира и най-голямата оризарна на Балканския полуостров, има и петролна рафинерия. Не без значение е и добрата медицинска грижа в селото - добър медицински център с добри специалисти.

"Всяка година през май в Белозем се провежда Фестивал на белия щъркел. През 2012 година фестивалът прерасна в международен, посетиха ни много чужденци, каза Тачев. Във връзка с този фестивал Белозем спечели и проект за 15 хиляди евро. С парите е построен Парк на щъркела, Информационен център и платформа върху покрива на училището, където гнездят най-много щъркели, около 25 двойки", каза Иван Тачев.

Коментари: 0
28
01.2014

Кражба за близо 5 000 лева от фирмен цех в Стряма

binin
© Plovdiv24.bg

В РУП - Раковски е започнато досъдебно производство по сигнал за кражба от фирмен цех в село Стряма. По първоначални данни от август до вчера неизвестни извършители били влезли в помещението чрез отключвани и откраднали 8 алуминиеви врати, санитарна керамика и 10 смесители за вода, всичко на обща стойност около 5000 лева.
Коментари: 0
28
01.2014

Мъж от Раковски бе заловен след кражба от църква

binin
© Plovdiv24.bg

Мъж от Раковски бе заловен непосредствено след извършена кражба в града. Вчера в полицията било съобщено за откраднати дарения на стойност около 50 лева от църковен храм в Раковски. При предприетите незабавни издирвателни действия бил установен авторът на кражбата - А.М. /24 г./, с криминални прояви и осъждан. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на РУП - Раковски, по случая е образувано досъдебно производство.
Коментари: 0
16
10.2013

Наградиха осем общини в пет категории в кампанията „Зелена България“

Mladen.Shishkov
16.10.2013 / 09:00 - citybuild.bg
Призовете връчиха вчера министърът на околната среда Искра Михайлова и ръководителят на Управляващия орган на ОПОС Малина Крумова.
Награждаването се състоя в рамките на Деветата годишна среща на местните власти в кк. Албена.
„Общините сте основният партньор в реализацията на това, което е основна задача на министерството. По всички въпроси търсим контакт с местните власти, защото е важно за нас да чуваме вашето мнение и становище. Изключително полезно е да работим заедно, в противен случай ние не можем да изпълним своите задачи", каза министър Михайлова по време на церемонията.
В обръщението си към гостите Малина Крумова, отбеляза: „Тук сме, за да отличим онези от вас, които са активни в управлението на проектите и постигат успехи въпреки трудностите при управлението и подготовката на тези проекти. Затова искаме да отдадем дължимото за тези усилия".
Наградени бяха осем общини в пет категории.

В първата категория „Най-прилежна община" призът беше връчен на община Раковски за коректно подадена документация и качествени искания за средства.

За „Най-добър екип за управление на проект" беше отличен екипът на община Козлодуй, който управлява интегрирания инвестиционен проект за водния сектор на града. В същата категория Столична община получи приз за проекта за изграждане на Интегрирана система за управление на отпадъците /фаза I/.
Общините Долна Митрополия и Плевен бяха наградени за „Най-добро партньорство мeжду общините" за успешно подготвения проект за Интегриран воден цикъл.
Кметовете на общините Севлиево, Кърджали и Добрич получиха призове за „Най-активна община" за най-бързо стартиралo строителството след подписване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
Тази година Националната кампания „Зелена България" ще продължи в още една категория - за най-зелен град.
Коментари: 0
08
08.2013

Завършиха строително-монтажните работи на моста над река Стряма

binin
Завършиха строително-монтажните работи на обект „Пътна варианта и мост над река Стряма на път ІІ-56 Брезово - Пловдив при км 84+540". Проектът е по програма „Ново строителство" на Агенция „Пътна инфраструктура" и е финансиран изцяло със средства от републиканския бюджет. Новото съоръжение е изградено на метри от моста на р. Стряма, който аварира при наводненията през 2007 г.
Мостът осигурява директна връзка на жителите на селата Калековец и Стряма. По него ще преминава и трафикът от АМ „Тракия" към Раковски. Досега движението се извършваше по обходни маршрути.
В строителните дейности на обекта са инвестирани 3 594 393.08 лв. с ДДС. Изпълнител е „ХИДРОСТРОЙ" АД. Строителният надзор е осъществен от „ПЪТКОНСУЛТ 2000" ЕООД. Техният договор е за 33 600 лв. с ДДС.
Строителството включва изграждане на 7-отворно мостово съоръжение с обща дължина 144 м, плочест водосток - 4 м, реконструкция на газопровод и оптичен кабел, пътна варианта с обща дължина 1,5 км, вкл. и 3 пътни кръстовища със селскостопански пътища.

Източник http://engineer.ovo.bg/news/mosta_nad_reka_strqma/2013-08-08-47
Коментари: 3
08
08.2013

Младеж бе заловен в момент на кражба от църква в Раковски

D40
Младеж бе заловен в момент на кражба от църква в Раковски, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В сряда около 22.00 часа в полицията е бил получен сигнал, че в канцеларията на храма в квартал "Ген. Николаево" църковни служители са задържали непознат човек в момент на кражба на пари. Пристигналият на място автопатрул е установил, че става дума за П.Б. на 27 години от Раковски, който е известен на полицията. Младежът бил проникнал в сградата след срязване на мрежа на прозорец. Той е задържан в ареста за 24 часа.

Коментари: 0
06
08.2013

Пиян водач бе заловен в Раковски

D40
Пиян водач бе заловен вчера в Раковски. Около 23 часа на ул."П. Пенев" е бил спрян за проверка лек автомобил "Фиат Марея" и с дрегер било установено, че Н.И./ 41 г./ от същия град е управлявал колата с 1.89 промила алкохол. По случая е образувано бързо производство.

Коментари: 0
05
08.2013

Полицията погна незаконните цигари

D40
Акцизни стоки без бандерол иззеха служители от РУП-Раковски при специализирана полицейска операция вчера.
Операцията бе проведена на територията на стоковия пазар в Раковски, където полицаи заловиха петима души с цигари, рязан тютюн и цигарени гилзи без необходимите документи, удостоверяващи платен акциз.
От А.Н. /20/ от Пловдив бяха иззети 2260 къса цигари, а други 1800 къса цигари бяха намерени у А.А. /32/ от село Бегово. По време на операцията полицаите откриха на сергията на А.И. /37/ и 38-годишната С.И. от Пловдив 38 050 празни цигарени гилзи, 101 кутии цигари от различни марки, електрическа везна, 2 машинки за пълнене на цигари и 6 килограма рязан тютюн. Други 19.65 килограма рязан тютюн и 2940 къса цигари бяха иззети от Р.А. /42/ от Пловдив.
В ареста за 24 часа са задържани А.А., С.И., А.И. и А.Н. Срещу А.А. и А.Н. са образуван бързи производства, а по другите два случая -досъдебни производства.

http://www.plovdiv-online.com/plovdiv/item/49538-politziyat%D0%B0-pogn%D0%B0-nez%D0%B0konnite-tzig%D0%B0ri
Коментари: 0
Отиди на страница       >>  
Всички права запазени! 2006-2011 © www.rakovskibg.com. Администраторите и модераторите на сайта не носят отговорност за действия на свои потребители!

Theme created by Free-Source.net